Dakbedekking

EPDM dakbedekking

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van EPDM dakbedekking voor oa dakkappelen, aanbouw of schuur. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wat is EPDM?

EPDM is een synthetisch high-tech rubber. (afkorting van “Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer”) en heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele producten vooral de grote elasticiteit, duurzaamheid en de hoge bestendigheid tegen Ozon-, UV straling en grote temperatuurschommelingen maken dit materiaal zeer geschikt voor toepassingen als waterafdichting, maar ook als wateropvang.
EPDM is een synthetisch rubber en bevat geen chloor, weekmakers, halogenen en plasticiden, heeft een zeer hoge resistentie tegen Ozon en UV-straling waardoor een zeer lange levensduur kan worden bereikt van minimaal 40 jaar. Andere producten zijn meer verouderingsgevoelig. Tevens heeft het materiaal een grote blijvende flexibiliteit. EPDM wordt zonder open vuur aangebracht en is tevens recyclebaar.
Milieuvriendelijkheid:

Door NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) zijn diverse onderzoeken gedaan, ongewapende en ongecacheerde EPDM folies zijn het minst milieubelastend en hebben de laagste milieukosten.